Børnepolitik er for vigtig til politisk fnidder

Bølgerne går højt i debatten om dagtilbud og skoler i Viborg kommune. Men ambitionen om ordentlige forhold for vores børn og unge – er alt for vigtig til at blive tabt på gulvet pga. politiske drillerier og beskyldninger om dit og dat.

Gode dagtilbud og skoler er essentielle, hvis vi skal skabe et solidt fundament for vores fremtid. Forskningen viser entydigt, at investeringer i de tidlige år giver det største afkast både økonomisk og menneskeligt.

Derudover ved vi, at to af de faktorer, der giver god kvalitet i daginstitutionerne er

  1. Normeringer – altså hvor få børn der er pr. voksen
  2. og om de voksne er uddannede og har stor pædagogisk viden.

Derfor er det opløftende læsning, når politikerne Jens Rohde (R) og Stine Damborg (K) foreslår normeringer som 2,5 barn pr. voksen i vuggestuen og 5,5 barn pr. voksen i børnehaven. Det står nemlig i stærk kontrast til de normeringer pædagoger, børn og forældre er vidne til i dag.

Når de to politikere så også foreslår, at Viborg Kommune kun skal ansætte uddannet personale i daginstitutionerne. Så er også det svært at være uenig i!

Alene kravet om uddannet personale og de markant bedre normeringer vil betyde et enormt kvalitetsløft i Viborg Kommunes daginstitutioner. Og det vil helt sikkert også på længere sigt få andre udgifter til at falde.

viborg-folkeblad
Indlægget blev bragt som læserbrev i Viborg Stifts Folkeblad

Desværre er finansieringsforslagene på det korte sigt ikke fulgt med de ellers gode børnepolitiske forslag.

Så debatten går lige nu ikke på, hvordan vi skal skabe de bedste forhold for vores børn og unge, men på økonomi og kassetænkning – og det er ærgerligt, for så kommer vi ingen vegne.

Til gengæld kan man fra avisens debatspalter udlede, at alle er enige om intentionerne i forslagene. Det er med andre ord finansieringen der er problemet!

Så langt så godt.

Skulle vi i fællesskab så ikke forsøge at finde en løsning på, hvor ressourcerne skal komme fra? Alt andet vil være useriøst og udtryk for politisk drilleri.

Børnepolitiken er simpelthen for vigtig til politisk fnidder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *