Da Karen og Hella kom på besøg…


Hella Joof og Karen Thisted besøgte mig på mit arbejde i børnehaven Søstjernen. De var interesseret i at vide hvordan det er at være mandlig pædagog i en børnehave. For kan man beholde sin maskulinintet og samtidig være omsorgsgivende pædagog?

Jeg ser ikke mig selv som en sensation på mit køns vegne. Men ikke destomindre er den typiske pædagog ikke mand, men en kvinde.

Hella Joof og Karen Thisted besøgte mig i forbindelse med 100-året for kvinders stemmeret, for at tale med mig om hvordan det er at være mand i en børnehave.

For kan man beholde sin maskulinintet og samtidig være omsorgsgivende pædagog?

I programmet forklarer jeg, at nogle måske har svært ved at opfatte mandlige pædagoger som en ”rigtige” mænd, netop fordi de er pædagoger.

For som mandlig pædagog skal man både besidde såkaldte feminine værdier samt såkaldte maskuline værdier – og mange opfatter måske pædagogfaget som et fag, hvor det udelukkende er de bløde værdier, der er i spil.

Du kan se et klip fra programmet “Hella og Karen elsker mænd”, fra den 1. juli 2015, hvor jeg medvirker, herunder.

 

,