Prioriter varme hænder frem for kolde djøf’ere


Imens velfærdsmedarbejdere som pædagoger, lærere og sosu’er i disse år pålægges besparelser og stadig større krav til deres arbejde, så oplevede vi forleden, hvordan Viborgs borgmester, i Viborg Stifts Folkeblad, forsvarede, at kommunaldirektøren nu skulle søge sin egen stilling og derefter, uanset om han blev ansat igen, få udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse svarende til et helt års løn.

En flad fornemmelse for de hårdtarbejdende velfærdsmedarbejdere, som bestemt ikke nyder godt af samme overdådige ansættelsesvilkår. Men et udtryk for en generel prioritering, der sker inden for den offentlige sektor.

Læs også læserbrevet i Viborg Stifts Folkeblad

For selvom den nære kontakt til børnene og de ældre udhules, er det ikke alle, der er utilfredse.
Vi ser en tendens til, at der flyttes penge fra velfærdsmedarbejdernes varme hænder til djøf’ernes kolde skriveborde.

Statistikken viser en eksplosiv stigning af djøf’ere fra 2001 til 2011 på 118% i den offentlige sektor. Men en anderledes beskeden udvikling på 10,1% flere lærere og 8,3% flere pædagoger til en endnu større stigning børn.

Og selvom regioner og kommuner de sidste to år samlet set har nedlagt 26.000 fuldtidsstillinger, har de samtidig ansat 3.500 flere akademikere.

Særligt bekymrende er det, når vi tænker på, at djøf’erne i gennemsnit modtager ca. 17.500 kr. mere i månedsløn end ansatte indenfor service og omsorg.

Så når DJØF forudser, at udviklingen fortsætter, og kommunerne de kommende år vil ansætte 13.000 flere djøf’ere, så vil det i virkeligheden svare til, at man ansatte 19.000 folkeskolelærere eller 22.000 service- og omsorgsmedarbejdere.

En omprioritering af denne kaliber ville for alvor kunne give et løft til den hårdt trængte danske velfærd.

Jeg vil ikke bedømme, om kommunaldirektøren har gjort sig fortjent til den ekstra årsløn. Blot opfordre til, at vi i fremtiden begynder at prioritere pengene på en anden måde. Så vi næste gang, pengene skal prioriteres, prioriterer velfærdsmedarbejderne og de varme hænder frem for djøfernes kolde bureaukrati!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.